Clinton 2 maart 2002 - 15 mei 2018

Op 2 maart 2002 werd Clinton in Hongarije geboren. Na lang zoeken kwamen we erg ver van huis terecht. Monica wilde al erg lang een Schipperke. We zijn geen voorstanders om een hond te kopen voor de kinderen. Maar Monica had inmiddels met Fanny en Darky wel bewezen dat ze wist wat ze deed en ook in de trainingen ging het prima. Ze had heel veel geleerd van Darky, want trainen met een hond met zo'n angstig karakter vraagt heel veel geduld. Toen we in september 2001 besloten om zonder iets aan Monica te vertellen, op zoek te gaan naar een Schipperke kwamen we al snel tot de conclusie dat het geen eenvoudige opgave was. Via de rasvereniging stonden we ingeschreven maar er werden maar geen pups geboren. Ook onze eigen zoektocht verliep niet voorspoedig. Teefjes die niet loops wilden worden, teefjes die leeg bleven, en nestjes van 1 of 2 pups waar een lange wachtlijst voor was. In februari werden we door Mw. Van de Welvering, een van de grootste fokkers in Nederland, op het spoor van Hongarije gezet. Gelukkig waren het Nederlanders. Eerst via e-mail en later via de telefoon hebben we contact gelegd. Alles moest stiekem want Monica wist van niets en dat wilde we ook zo houden. Via foto's en verhalen van Bas en Peter, de fokkers, een keuze gemaakt voor een pittige reu, want we wilden er mee gaan sporten en showen was voor ons niet van belang.

Clinton voldeed aan het signalement en in mei kwam hij naar Nederland. Ik kon mijn geluk niet op en ging direct met hem aan het werk in de obedience. Hij groeide uit tot een in onze ogen mooi hondje en we schreven hem voor de lol in in de puppyklas op de Schipperke clubmatch. Tot onze grote verbazing werd hij beste pup en de keurmeester was vol lovende woorden over Clinton. Na dit succes zijn we verder gaan showen. De resultaten lieten zeker niet te wensen over! Toen hij een jaar werd ben ik behendigheid met Clinton gaan trainen.

Op 23 oktober 2004 behaalde Clinton tijdens de Clubmatch van de schipperkeclub het fel begeerde res. CAC en gaat nu door het leven als
NEDERLANDS KAMPIOEN

Clinton is in 2012 met mij mee verhuisd naar Dreumel en staat hier duidelijk nog, ondanks zijn leeftijd, zijn mannetje in huis.
In dit zelfde jaar besloten om Clinton met pension te laten gaan, wat betreft de wedstrijden. Hij heeft meerdere keren aan het EO junioren mee gedaan, maar ook zelfs diverse keren op het NK gestaan. Toch iets waar ik erg trots op ben!

15 mei 2018 heb ik moeten besluiten om Clinton te laten inslapen.
In zijn koppie dacht hij nog een jonge hond met veel karakter te zijn,
maar zijn lijf liet hem in de steek ( en stiekum zijn koppie ook).
Lijden had hij na 16 jaar niet verdiend.
het is stil zonder jou in huis: voor altijd mijn clowntje, mijn Mr. Presedent, mijn maatje.

 

Chippy 15 maart 2003 - 14 november 2017


Een geweldige roedelleider Corrie haar alles

Chippy werd op 15 maart 2003 geboren bij Raf Dewinter. Dat zij bij ons kwam hing van toevalligheden aan elkaar. Haar moeder Fly had een half jaar eerder pups gehad en was tijdens deze loopsheid goed gescheiden gehouden van de reu. Alleen Mac dacht daar anders over en sprong over het hek om bij Fly te komen. Ze werd een keer gedekt en nadat Raf dat ontdekt had werd Fly binnen opgesloten. Maar toch lagen er 9 weken later pups. In het nest lag 1 Blue Merle teefje. Het was een schitterend getekend pupje. Ooit hadden we wel eens gezegd dat we er in de toekomst een Blue Merle bij wilde hebben maar Raf heeft normaal altijd een wachtlijst voor z'n pups en zeker voor zo'n mooie Blue Merle, daar was wel een gegadigde voor. Maar tot onze grote verbazing was er een week later nog geen gegadigde voor het teefje. We hebben toen besloten dat we zo'n kans niet konden laten lopen. Chip was voor Corrie haar "ones in a lifetime dog". Altijd samen zoveel mooie momenten meegemaakt.. Chippy was een kanjer een super roedelleider een geweldige hond met een power die maar niet opraakte. Alleen in 2016 kreeg ze last van haar nieren en gelukkig hebben we haar met medicatie en dieet nog een prachtig laatste jaar kunnen geven. Alleen als je nieren het niet meer doen is het einde in zicht en Corrie heeft op 14 november 2017 afscheid moeten nemen van haar grote kanjer. Het lichaam was op maar haar koppie nog zo sterk.

Gelukkig leeft ze door in haar kinderen en kleinkinderen.

 

Mac 15 mei 2005 - 31 juli 2017


een vriend met een bijzonder karakter

Lief Vriendje

Als de dag van vandaag weet ik nog hoe ik je heb uitgezocht.
Jij was het die ik wilde hebben en daar heb ik 12 jaar lang geen dag spijt van gehad.
Je was een hond met een bijzonder karakter maar dat heeft onze vriendschap nooit in
de weg gestaan. We waren vrienden voor het leven.
We hebben heerlijk samen gesport en je was bij alle pups die hier in huis zijn geweest
hun peetvader. Als er pups geboren werden was jij degene die als eerste erbij mocht.
Je was zo voorzichtig en je liet alles over je heen komen. Je oren zakte dan en je keek
zo verlieft naar de pupjes alsof ze van jou waren.

Na je sportcarriere was je m'n maatje tijdens het grasmaaien. Rondje na rondje kon je heerlijk naast
de maaier meelopen met zo'n blik van gezellig he.
De laatste maanden ging je hard achteruit en op 31 juli 2017 hebben we je moeten laten gaan.
Vriendje je zal in gedachte altijd bij me zijn

Rust zacht lieve Mac

Tess 1 februari 2001 - 1 april 2013


een prachtige herinnering

Lieve Tess

12 jaar geleden werd je geboren
Jij koos mij uit als jouw baasje
Samen deden we alles
Samen obedience trainen
En jij vond het geweldig
Samen schapen drijven
En jij deed het geweldig
Samen behendigheid doen
En jij was geweldig
Samen in 2006 de 3e plaats op het NK
En jij liep geweldig
Samen in de sneeuw het GG1 examen
En jij luisterde geweldig
Samen treibballen
En jij bracht de ballen geweldig
Samen deden we alles
En jij was altijd paraat
Samen hebben we vandaag jouw laatste reis gemaakt
En nog was je koppie sterk
Helaas was jouw lijf op
En vanaf nu is er geen samen meer
Maar lieve Tess jou zal ik nooit vergeten
En in gedachte blijven we altijd samen
Ik ben dankbaar dat ik 12 jaar jouw baasje mocht zijn

Lieve Tess rust zacht, je hebt het meer dan verdient

 

Darky 21 september 1997 - 15 juli 2012


Darky lekker in de zon

Darky kwam op 1 december 2000 in ons gezin en zette meteen de hele boel op z'n kop. Wat was het geval, we hadden het besluit genomen om voor Jos naar een pupje op zoek te gaan. Daar onze bevindingen bij Raf zeer positief waren hadden we een afspraak gemaakt om bij hem langs te gaan om te bespreken welke hond er gedekt zou gaan worden het nieuwe jaar en om te kijken of de combinatie mij dusdanig aanstond dat ik daar wel een pup uit wilde hebben. Toen we aankwamen liep er een gitzwarte angstige Border Collie op het erf die ik niet thuis kon brengen. Het bleek een hond te zijn die samen met nog een andere Border bij Raf was teruggebracht omdat de huidige eigenaar er niet meer voor wilde zorgen. Raf vertelde wat er gebeurd was en dat dit de tweede keer was dat hij deze hond had terug gekregen. De eerste keer met 9 maanden en nu met 3 jaar. De hond was erg angstig maar op een of andere manier sprong er een vonk over tussen ons gezin en Darky. Ondanks haar angst sprong ze tegen ons op en nam zelfs voer van ons aan. Het was geen hond voor Jos want zijn nogal zware stem en forse uiterlijk waren nu niet direct ingredienten om het vertrouwen van Darky te winnen. Maar Corrie en Monica waren zeer in trek bij Darky. Na wat overpeinzingen besloten we om Darky een maand op proef te nemen en te kijken of iemand in ons gezin het vertrouwen van Darky kon winnen en of er mee te werken viel. Monica is eerst met haar obedience gaan doen. Hierdoor ontstond er een prima baas hond verhouding, daarna kwam de behendigheid hier waren wel wat meer obstakels te nemen, door haar enorme werkdrang wordt is ze regelmatig te gehaast en maakt ze het werk niet goed af zodat er fouten ontstaan, maar ondanks deze problemen hebben we er een wereld hond aan en is ze niet meer weg te denken uit ons gezin.

Na wat rugproblemen is Darky met pensioen en geniet ze van haar oude dag.

Op 15 juli 2012 is Darky vredig in de armen van Monica ingeslapen.
Het was een moeilijke maar moedige beslissing van Monica om haar te laten gaan.

Darky zal altijd in onze harten en gedachten blijven.
We zijn blij dat we haar gehad hebben en haar vanaf haar derde levensjaar een prima bestaan hebben mogen geven, dat heeft ze meer dan verdient.

Rust zacht lieve Darky

>> terug

Lemke 19 februari 1998 - 10 juni 2009


Op 19 februari 1998 werd Lemke fan 't Paradyske bij de fam. Vellenga in Kollumerzwaag geboren. Lemke zou voor Corrie de opvolger worden van Fanny. Lemke is een felle tante en in de behendigheidstraining ging ze als een speer. Ze had alleen 2 nadelen ze was relatief klein met haar 44 cm en ze kon op wedstrijden niet goed haar krachten verdelen. Dat resulteerde in het feit dat ze in 1 parcours al haar ter beschikking staande energie gooide om vervolgens uitgeput aan de finish te komen. Geen ideale situatie om in de wedstrijdsport verder te gaan. Maar dat gaf niet want Fanny deed het nog prima en op de shows was iedereen zeer enthousiast over de exterieur kwaliteiten van Lemke, dus hebben we de beslissing genomen om met haar alleen nog maar te trainen en haar voor de fokkerij in te gaan zetten.

En zo gebeurde het dat Lemke in 2000 haar eerste nestje had (A nest) ook in 2001 (B nest) en 2002 (C nest) had Lemke een nestje. In 2003 hadden we wel een reu uitgezocht maar onze dame bedacht dat ze maar eens een keer wat eerder loops moest worden dan anders, met tot gevolg dat het volgens de regels te vroeg was om gedekt te mogen worden. Tevens had ze in 2002 een nest van 9 pups groot gebracht. Dus was het voor het herstel van de hond beter om nog wat langer te wachten met een nieuw nestje.

Overigens een prima regel van de rasvereniging. Zo voorkom je dat honden fokmachines worden. Lemke is een echte jager, als ze een spoor ruikt sluit ze zich helemaal af en volgt dit spoor tot zover ze kan. Deze passie geeft ze ook door aan haar kinderen. 1 Teefje uit haar eerste nest vangt zelfstandig mollen en ook een aantal kinderen uit haar laatste nestje hebben de jachtpassie in hun aderen.

Begin februari 2005 is er bij Lemke een erfelijke vorm van staar ontdekt. En op advies van de oogarts hebben we besloten Lemke terug te trekken uit de fokkerij.
Omdat de afwijking recessief is, zijn haar pups drager van de afwijking zonder dat ze daar last van hoeven te hebben. Wel hebben we besloten om ook Dibbe uit de fokkerij terug te trekken.

10 juni 2009 hebben we Lemke na een heftige ziekte in laten slapen. Ze leeft voort in de door ons gefokte nakomelingen

>> terug

Fanny 14 mei 1992 - 9 juni 2007

 

Onze eerste Stabij die we aanschafte was Fanny. Fanny is geboren op 14 mei 1992 en werd aangeschaft als speelkameraadje voor Nanda onze Mechelse Herder.

Fanny had geen stamboom en kwam bij een boer bij ons uit de buurt vandaan.

Toen Fanny een jaar was is Corrie met haar behendigheid gaan trainen en dat vonden ze beide zo leuk dat er werd besloten om in 1994 wedstrijden met Fanny te gaan lopen. Beiden vonden dat erg leuk en zo waren we bijna wekelijks op de wedstrijden te vinden. De resultaten waren goed en op 8 oktober 1995 mochten Corrie en Fanny voor het eerst mee doen aan het Nederlands Kampioenschap behendigheid.

Ook de jaren daarna heeft Fanny ieder jaar mee mogen doen op het NK.

In 1996 heeft Fanny met goed gevolg het U.V. examen afgelegd.

In 2000 kreeg Fanny een nieuwe handler. Monica onze toen 10 jarige dochter ging met Fanny lopen. En ook zij heeft met Fanny het Ned. Kampioenschap gelopen dat jaar. Helaas degradeerde Fanny aan het einde van dat seizoen naar de B2 klasse maar na een jaar van veel trainen en wedstrijd lopen mocht Monica in 2002 weer met Fanny in de C klasse starten. Fanny was inmiddels 10 jaar en Corrie werd door Cynophilia uitgenodigd om het Ned. Kampioenschap bij W.I.K. in Zaandam te keuren. Ondanks dat Monica zich wel geplaatst had mocht ze vanwege het keuren door Corrie niet meelopen. Fanny heeft die dag als "witte hond" gelopen. Het was haar laatste wedstrijd op het hoogste niveau want na het NK hebben we haar overgeplaatst naar de veteranen klasse. Want van stoppen heeft Fanny nog niet gehoord.

Fanny heeft op de winner in 2004 voor het laatst behendigheid gedaan. Ze heeft daar samen met Monica een demo gegeven. Om de behendigheid ook bij kinderen onder de aandacht te brengen heeft ze samen met kinderen uit het publiek verschillende rondjes gelopen.

9 juni 2007

Helaas hebben wij afgelopen Zaterdag afscheid moeten nemen van Fanny.
Het ging in éne heel hard achteruit met haar en hebben we een beslissing
moeten nemen die natuurlijk heel hard aankomt en zwaar is, maar voor haar de enige en beste weg was.

FANNY:

De oorzaak van de Agiltyvirus dat ben jij,
Mijn leerhondje dat ben jij,
Mijn maatje dat ben jij,
13 jaar Agility dat ben jij,
Mijn alles dat ben jij,
Een streepje voor dat had jij,
Een plaats in mijn hart voor altijd, dan heb jij.

Fanny bedankt voor alles, ik mis je!!!!!!!!!!!!!!

>> terug

 

Rock 30 mei 1999 - 20 april 2004


Rock met een schotse sprong op weg naar z'n eerste U tje

Rock is geboren op 30 mei 1999 in Belgie bij Raf Dewinter onder de Naam: Maeglin Yrock. Zoals je hier boven al kon lezen was hij na veel wikken en wegen onze eerste Border Collie. En tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van deze keuze.

Corrie is met Rock van pups af aan begonnen met obedience. Het is een trainingsmethode die naar onze stellige overtuiging prima geschikt is voor de Border Collie. Corrie trainde met Rock bij Martin Brouwer. Dat heeft ze ruim twee jaar vol gehouden. Martin begon de trainingsmethode te veranderen en alles werd vanaf die tijd met de clicker gedaan en dat vonden we niet zo bij ons passen. Toen Rock een jaar werd zijn we met behendigheid begonnen. Dan merk je pas wat een verschil het is om met een Border te trainen. In de aanleerfase gaat alles nog goed, maar als ze denken dat ze het kunnen dan heb je je handen vol. En vooral Corrie moest helemaal omschakelen van een hond waar je steeds bij kan zijn in het parcours naar een Border die al weg is voordat je maar adem hebt gehaald. Daarbij kwam voor beide de pech dat in het eerste wedstrijdseizoen van Rock de MKZ crisis uitbrak en alle wedstrijden en trainingen stil lagen. Voor een jonge hond is dat geen ideale situatie.

Het seizoen erop alle drie de U tjes gehaald en in 2003 voor het eerst in de B1.

Na de eerste wedstrijd stonden ze fier aan kop maar gedurende het middendeel van het seizoen was het samenspel tussen Corrie en Rock wat weg en begrepen ze elkaar niet zo goed. Dat resulteerde in het feit dat er aan het einde van het seizoen onvoldoende punten waren om te promoveren. Maar het positieve van het geheel is dat aan het einde van het seizoen het steeds meer een team werd en ook nu op de training zit er steeds meer progressie in. We hebben dus alle hoop op 2004 gericht.

In september 2003 zijn we overgestapt van de obedience naar de G&G. We hoorde dat op de club examen werd aangevraagd en we zijn bij de G&G groep ingestroomd en deden op 13 december 2003 examen G&G 1. Rock slaagde met 205 punten.

Ook hebben we Rock een paar maal bij de schapen gehad maar daar ziet hij helemaal niets in. Terwijl zijn zusje met Raf samen trails loopt in Klasse 3.

Dinsdag 20 april 2004 is Rock vredig in Corrie haar armen ingeslapen.
Eind 2003 kreeg Rock om onverklaarbare reden epilepsie. Het was een vorm die door alle beschikbare medicatie heen brak. En ons dwong om aan de voor Rock onhoudbare situatie een einde te maken.

Rock we always love you

>> terug