Clinton * 2-3-2002 † 15-5-2018

Op 2 maart 2002 werd Clinton in Hongarije geboren. Na lang zoeken kwamen we erg ver van huis terecht. Monica wilde al erg lang een Schipperke. We zijn geen voorstanders om een hond te kopen voor de kinderen. Maar Monica had inmiddels met Fanny en Darky wel bewezen dat ze wist wat ze deed en ook in de trainingen ging het prima. Ze had heel veel geleerd van Darky, want trainen met een hond met zo'n angstig karakter vraagt heel veel geduld. Toen we in september 2001 besloten om zonder iets aan Monica te vertellen, op zoek te gaan naar een Schipperke kwamen we al snel tot de conclusie dat het geen eenvoudige opgave was. Via de rasvereniging stonden we ingeschreven maar er werden maar geen pups geboren. Ook onze eigen zoektocht verliep niet voorspoedig. Teefjes die niet loops wilden worden, teefjes die leeg bleven, en nestjes van 1 of 2 pups waar een lange wachtlijst voor was. In februari werden we door Mw. Van de Welvering, een van de grootste fokkers in Nederland, op het spoor van Hongarije gezet. Gelukkig waren het Nederlanders. Eerst via e-mail en later via de telefoon hebben we contact gelegd. Alles moest stiekem want Monica wist van niets en dat wilde we ook zo houden. Via foto's en verhalen van Bas en Peter, de fokkers, een keuze gemaakt voor een pittige reu, want we wilden er mee gaan sporten en showen was voor ons niet van belang.

Clinton voldeed aan het signalement en in mei kwam hij naar Nederland. Ik kon mijn geluk niet op en ging direct met hem aan het werk in de obedience. Hij groeide uit tot een in onze ogen mooi hondje en we schreven hem voor de lol in in de puppyklas op de Schipperke clubmatch. Tot onze grote verbazing werd hij beste pup en de keurmeester was vol lovende woorden over Clinton. Na dit succes zijn we verder gaan showen. De resultaten lieten zeker niet te wensen over! Toen hij een jaar werd ben ik behendigheid met Clinton gaan trainen.

Op 23 oktober 2004 behaalde Clinton tijdens de Clubmatch van de schipperkeclub het fel begeerde res. CAC en gaat nu door het leven als
NEDERLANDS KAMPIOEN

Clinton is in 2012 met mij mee verhuisd naar Dreumel en staat hier duidelijk nog, ondanks zijn leeftijd, zijn mannetje in huis.
In dit zelfde jaar besloten om Clinton met pension te laten gaan, wat betreft de wedstrijden. Hij heeft meerdere keren aan het EO junioren mee gedaan, maar ook zelfs diverse keren op het NK gestaan. Toch iets waar ik erg trots op ben!

15 mei 2018 heb ik moeten besluiten om Clinton te laten inslapen.
In zijn koppie dacht hij nog een jonge hond met veel karakter te zijn,
maar zijn lijf liet hem in de steek ( en stiekum zijn koppie ook).
Lijden had hij na 16 jaar niet verdiend.
het is stil zonder jou in huis: voor altijd mijn clowntje, mijn Mr. Presedent, mijn maatje.