Hoe het zo kwam

Nadat we in 2004 ons laatste nestje staby's hadden gehad, hebben we heel lang in dubio gestaan hoe nu verder met het showen en de fokkerij. We vinden 1 keer per jaar een nestje toch wel heel erg leuk en ook het showen is voor Corrie in de wintermaanden een welkome afwisseling op de Agility.

Corrie heeft met veel succes een aantal jaren met Clinton geshowd maar toen hij vanwege de sport gecastreerd werd, was het showen met hem ook over. We hebben toen eerst bedacht dat we met de Borders verder wilden fokken. We wilden in het najaar van 2006 Chippy laten dekken en alle voorbereidingen zoals heupen- en oogtest waren al genomen.

Maar onze dame wilde niet loops worden. Pas in april tijdens de start van het wedstrijdseizoen werd ze loops, maar dit was op een zeer slecht moment want in de zomermaanden hebben we niet de tijd om een nestje puppen die aandacht te geven die ze verdienen.

We hebben de zomer gebruikt om ons te her-orriënteren op wat we nu daadwerkelijk wilden. Aan het fokken met de Borders kleven nog wel een aantal haken en ogen en het zijn geen honden die zomaar voor een ieder geschikt zijn. Na het overlijden van Fanny in juni wisten we het zeker, naast de Border Collies willen we graag een Sheltie om mee te showen en eventueel later ook te fokken.

Toen zijn we gaan zoeken naar fokkers van de Engelse lijn Shelties en hebben ons op diverse plaatsen aangemeld als asp. koper. In juli kwam het verlossende woord bij Janneke van Rijn van de Shelie kennel The Tender Tempest dat er een nestje was geboren met 3 teefjes en dat we daar voor een teefje in aanmeking komen.

Zie hier op onze site het resultaat. Een plaatje van een hondje.